RSS

Vashti Bunyan – Train Song

20 Oca


Bu aralar teknolojinin geçmişte farkedemediğimiz, az daha yitireceğimiz değerleri ortaya çıkardığına şahit oluyorum. Bir televizyon markasının reklamlarında dinlediğim ve etkilendiğim müziği araştırma çabalarım,
70’ine merdiven dayamış, İngiliz şarkıcı ve söz yazarı Vashti Bunyan ile tanıştırdı beni…

Hakkında çok fazla bilgi yok ancak bilinen şu ki; sanatçı Oxford Üniversitesi’ nde güzel sanatlar okumuş ve o dönemde, zamanının çoğunu şarkı yazarak geçiriyormuş hatta bu yüzden derslerde de başarısızlık göstermiş ve okuldan atılmış. Oradan ilk durağı New York olmuş ve söylediğine göre burada Bob Dylan’ın müziğini keşfetmiş. Dylan’ın etkisiyle hayatını müziğe adamaya karar vermiş ve Londra’ya döndükten sonra Rolling Stones’un menajeri Andrew Loog Oldham ile tanışmış.

1970 yılında ilk albümü “Just Another Diamond Day” i çıkaran sanatçı, albümün çok az satması üzerine cesareti kırılarak müzik kariyerini sonlandırma kararı almış. 2000’li yıllarda internette yayınlanan şarkılarıyla popüler olan Bunyan, 30 yıllık boşluğun ardından müzik kariyerinin ikinci baharında yeni şarkılar besteledi.

Şimdilerde ise bir çok yerde onun sesine rastlamak mümkün. Sadece bu şarkısı dünyanın spor ve elektronik devi 2 büyük şirketin reklamlarında kullanılıyor.

— Emin

 

Etiketler: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Yorum bırakın